Mitt intresse för djur har funnits hos mig redan som liten kille och utan tvivel kommer detta intresse från min pappa Sture. Även om jag växte upp i storstaden Göteborg, så hade jag förmånen att kunna vara i Skåne under somrarna. Det var på familjens sommarställe som jag kunde utveckla mitt intresse för djur och natur.
Här kunde jag ha mina kaniner, höns, getter och gäss. Hundintresset vaknade på allvar när min storebror Stewe köpte Labrador tiken Laika, som också blev min första hund.


Under tonåren tillbringade jag mycket tid hos Vigdis Larsen på hennes kennel Rovaleco. Genom Vigdis lärde jag mig grunderna för hundavel, uppfödning, hundutställningar mm. Det är med glädje och tacksamhet jag tänker på tiden hos Rovaleco. Det var av Vigdis jag köpte min första egna hund, rottweilertiken Rovalecos Easy Ina, som ligger till grund för min rottweileruppfödning. Bättre mentor än Vigdis går väl knappast att få.


Rovalecos Easy Ina

 

Kennelns första kull föddes 1986 och då registrerades också kennelnamnet Rottrivers. Ur den första kullen behöll jag kennelns första champion, Rottrivers Riola. Hennes son, Ch NV-89 Rottrivers Excellent-Emperor blev min första BIS-vinnare och dennes son blev rasens storvinnare Multi Ch Rottrivers Gaston. Efter kuperingsförbudet bestämde jag mig för att byta till en annan ras, och blickarna vändes mot Cairnterrier.

 


MULTICHAMPION ROTTRIVERS GASTON

 

Jag hade turen att få köpa min första Cairnterrier från Maud Montgomery Bjurhult, kennel Sarimont. Maud är enligt mig och många andra en av rasens största uppfödare genom tiderna. Hon delade generöst med sig av sina stora kunskaper och med sin noggrannhet och självkritiska blick delgav hon mig allt som är värt att veta om Cairnterrier.Min första cairnterrier från Maud var Int Ch Sarimont Sombrero. Efter honom behöll jag en parningsvalp som blev Int Ch Fannygirl och hon blev också min första avelstik i rasen. Fannygirl blev mor till min första Cairnchampion Ch Rottrivers Born In A Backseat. Mest av en slump köpte jag Ch Sarimont Sweet One och det var med henne som de stora framgångarna började med mina cairnterrier. Hon blev mor till åtta champions bl.a. storvinnaren Int Ch WW-95 Rottrivers Black Pearl som också ligger bakom alla cairnterrier jag har i kenneln.

 


SUCH NUCH Fannygirl


I början av 90-talet kom också släthårig Foxterrier in i mitt liv. Från en av sveriges främsta uppfödare i rasen Annika Larsson, kennel Indianfox, köpte jag tiken Int Nord Ch Indianfox Snowwhite. Ur min första kull föddes den legendariska Int Ch WW-95 Rottrivers Snowrecord och han skrev rashistoria genom att bli årets terrier och engelsk champion och BIR på Crufts -99. Han har även varit årets avelshund i England. Måste också nämna hans så vinstrika dotter Int Ch Rottrivers Wicked Game.

 


CH Indianfox Snowwhite


Under årens lopp har kenneln haft kontinuerlig framgång. Första stora cairnframgången kom genom Rottrivers Black Pearl när hon -93 tog tre raka BIS på kennelklubben och genom detta blev två om årets hund samma år.

1995 tävlade jag med uppfödargrupper vilket resulterade i att vi vann stort i finalerna på SKKs utställningar och blev årets uppfödare -95.

Och känslan då Black Pearl under ett oerhört publikstöd vann finalen på Champion of Champions på Grand Hotell i Stockholm kan inte beskrivas i ord, det var en oförglömlig kväll.

 

"Pella" vinnare av Champions of Champions


Kenneln har även tilldelats världsvinnar- och europarvinnartitlar vid ett flertal tillfällen. Om dessa och andra framgångar kan du läsa under respektive hund.

Rottrivershundar har blivit betydelsefulla hörnstenar i andra uppfödares avelsarbete, både i Sverige och runt om i världen, vilket är mycket glädjande. Hundar från kenneln har exporterats till ett flertal länder i världen. Numer föder jag bara upp Cairnterrier och det är min förhoppning att min uppfödning ska bli lika framgångsrik i framtiden och att mina hundar kommer att behålla samma höga kvalitet som tidigare, både exteriört och mentalt. Mentaliteten är trots allt det jag sätter högst upp i mitt avelsarbete.